Nuniek.com

I'm Nuniek Tirta, an Indonesian woman living in Jakarta.

Indonesia digital industry's networker, @startuplokal initiator, @Octovate Network Relationship Manager, @nataliardianto lover, M&V mother, JC follower, and a magister student in counseling study.

This blog is made to capture moments in my life, thoughts in my mind, observation upon surroundings, and anything that catches my interest. My biggest interest is human and travel.

Feel free to drop me an email to nuniek at nuniek.com =)
Recent Tweets @
Who I Follow

#25Songs25Days

#Day23 : A song you can’t stand to listen to

ALL Beyonce’s songs. Couldn’t even stand for 1 minute. Her voice hurts my ears, seriously :| But sometimes I watch her performance though.. With muted sound :p – Read on Path.

On Planning With Kids

Jadi ceritanya pagi ini daddy coba implementasikan tips yang mommy share hari Minggu kemarin tentang membuat perencanaan bareng anak.

Sambil sarapan sereal, daddy tanya:

"So, what’s your plan for today?"

Hening beberapa saat, menanti jawaban M. Kelihatannya dia bingung. Mommy cuma senyum.

Daddy pegang tangan mommy dan tanya,

"Eh… Salah ya?" (maksudnya caranya)

Trus mommy praktekin aja strategi yg mommy jalanin Minggu kemarin:

1. Pancing antusiasmenya
“Let’s have a mission for today!”
“What is it mom?”

2. Tentukan goalnya
“The mission is: to have a best day!”
“Ok!”

3. Uraikan how-to nya
“So, let’s make a plan to achieve our mission. What could make you have a best day? What would you like to do?”

4. Akomodir keinginannya
“I like drawing in SAI Paint.”
“Ok great, you’re talented in drawing.

5. Beri batasan waktunya
“How many minutes you need for drawing?”
“40 minutes”

6. Tentukan prioritas
“Ok good, 40 minutes. Which one do you prefer: do your hobby first, or study first?”
“Do my hobby first of course.”
(Prioritas M adalah hobinya, sedangkan prioritas mommy adalah supaya ia mau belajar tanpa terpaksa, jadi nggak apa2 dia melakukan hobinya lebih dulu).

7. Agreement.
“Ok deal! Let’s do it today!”
*big smile and toast*

Beda strategi, beda hasil :)) with Natali – Read on Path.

#25Songs25Days

#Day22 : A song someone has sung to you

You Are Me I Am You ~ Dave Koz

Yes, this music contains a few lyrics at the end and it feels like candy to the body: sweet but unhealthy :p – Preview it on Path.

Semalem baru berhasil tidur jam 3 pagi, dininaboboin sama mbak Anne Walsh (mas Yiruma emang enaknya buat nemenin belajar aja).

Bangun jam 5 buat siapin V ke sekolah, trus tidur lagi. Bangun lagi jam 6 buat siapin M ke sekolah, trus terlanjur seger jd ga bisa tidur lagi.

Sekarang lagi mikir gimana caranya menjaga hormon tetap seimbang dengan kondisi sleep deprived ini. Makanan apa aja ya yang bisa jaga serotonin dan melatonin seimbang?

*tanya mbah Google* – View on Path.

breathtakingdestinations:

Marina Bay Sands - Singapore (by nicofreyre

Gonna come back there soon next month!

Another lovely weekend with family & friends

Friday 19 Sept
Cooked with my mom, shop with my sist, dinner & movie date with hubby

Saturday 20 Sept
Became the host for the last session of married couple’s weekend at our home

Sunday 21 Sept
Arisan big family of Sosrosoepardjan in Kemang. Hubby is in Spore for F1

More exciting weekends to come!

#25Songs25Days

#Day21 : Your favorite song

Canon in D Major ~ Pachelbel

One knew so well how to use this music when I’m in a bad mood :p – Preview it on Path.

Planning

M&V hari Senin besok ada ulangan. Semalam mommy & daddy bagi2 tugas: mommy ajarin V (6,5), daddy ajarin M (7,5). Meski lagi asik main ipad, V langsung semangat diajak belajar. Sedangkan M menolak karena lagi asik bikin karakter ciptaannya di komputer.

Kami insist dengan alasan hari sudah malam, besok pagi daddy sudah berangkat ke Singapore dan bakal ada arisan keluarga. Jadi harus belajar malam itu juga. Akhirnya M menurut meski bersungut-sungut. Dia mau mengerjakan beberapa bagian, tapi tidak sampai selesai.

Sebelum tidur, M mengubah tanda “best day” menjadi “bad day” di Day Circle Sign yg dia buat. Padahal seharian dia tampak bahagia bermain bersama adiknya. Namun rupanya kebahagiaannya kalah dengan kebeteannya di penghujung hari itu.

Pagi tadi, mommy memutar otak mencari strategi. Bagaimana caranya membuat M mau belajar sampai selesai tanpa merusak hari. Ternyata, solusinya mudah sekali, dan sudah terbukti berhasil hari ini:

Buat perencanaan bersama.

Jadi pagi2 mommy ajak mereka merancang rencana kegiatan untuk hari itu. Ternyata ketika anak2 dilibatkan dalam perencanaan, mereka akan menjalankannya dengan penuh kesadaran, tanpa paksaan.

Hasilnya mereka bukan hanya produktif mengerjakan hobinya, tapi juga semangat belajar, M marked “best day” di Day Circle Sign nya, dan mommy dapat surat cinta ini:

"Dear mommy thank you for making me the best day. Actually a best day is my new life. I hope you have a best day too :D Michelle"

😍😍😍😍😍 with Natali – View on Path.

Printed on concorde paper, glued back to back and ready to put in her bedroom’s door :) with Natali – View on Path.

M (7,5) designed door signs with Ms. Paint

Dimension is open
Dimension is closed with Natali – View on Path.