10 Destinasi Wisata di Hua Hin, Thailand (Plus Estimasi Biaya)

by - Saturday, August 18, 2018

So, last Idul Fitri long holiday, I went to Thailand with husband, kids, and my mom.

It was a little bit unplanned. We just bought the ticket, pack and go the next week.

It was fun tho! Although it was so damn hot, but still enjoyable.

Where did we go? Let's wrap up from my instagram posts :)


 

1. SANTORINI PARK STAY

Actually this place is the main reason I wanna visit Hua Hin since last year :))

Yes you can tell from the name, it's all about Santorini! 

Santorini Park Stay - Check In ⚓️ Everybody knows how I kinda obsessed with all about Santorini but haven’t had the chance to go there yet. Well, almost, but had to cancel it just 2 days before departure (Read the story on my blog last year). ⚓️ I want to make it really special so I patiently wait until the timing is just right, with the love of my life. While waiting, I had the chance to feel the beauty of Santorini. Not in Greece, but here in Cha Am, Thailand. In @santoriniparkstay ⚓️ No sea view and golden sunset but still, I see the beauty in every corner. So beautiful that I kinda resist to share the pics, it took me some days to finally publish this :)) ⚓️ Btw, we booked the room directly from their website santoriniparkstay.com . We had deluxe room cost 7600 baht, bunk bed room 6500 baht, and extrabed 2200 baht. All costs mentioned are for 3 days 2 nights and including all the facilities, totally worth it! ⚓️ Will share more about the facilities on the next posts! ⚓️ #nutstory #nutsplace #nutsinthailand #nutsinhuahin #nutsantoriniparkstay #huahin #chaam #thailand #santorini #santoriniparkstay
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada


Santorini Park Stay - Facilities ⚓️ Beside the beautiful Santorini ambience, why I loved staying at this @santoriniparkstay was the facilities, including: ⚓️ 1. Common Room. This is like pantry where we can make our own tea or coffee or warming food using microwave, and chitchat in the room anytime for free. There’s also vending machine if you’re still craving for more drinks, snacks or noodles 🍝 ⚓️ 2. Next to it was 24 hour Play Room where kids can play cute games like little kitchen, tent, mini billiard, while adults can enjoy reading magz πŸ“– ⚓️ 3. Game Room. This is for bigger kids games such as nintendo, ping pong πŸ“ n billiards 🎱 I had so much fun played billiards with mom and my firstborn for an hour, while daddy played stack and nintendo with the lastborn. There’s water dispenser inside so we don’t have to go anywhere when thirsty. ⚓️ 4. Bikes to borrow for free! 🚲 Too bad we didn’t try it because it was so hot when we went out. ⚓️ 5. Free shuttle bus 🚎 that took us to Hua Hin Night Market (will post about this place soon). We took it 2 nights in a row. Depart 6.30pm from hotel and pick up 9.30pm from the night market, and the journey time was about 30mins. ⚓️ And of course, as the guests of Santorini Park Stay we were entitled to @santorinipark and @santoriniparkwaterventures entrance for free! Will also post about it later :) ⚓️ #nutstory #nutsplace #nutsinfo #nutstips #nutstrip #thailand #nutsinthailand #nutsinchaam #chaam #nutsantoriniparkstay #santoriniparkstay
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

I’ve been wanting to tell you a story but pending since I don’t know how to express it better than just a sincere thank you. πŸ™πŸ½ So I’ve already checked out from @santoriniparkstay and moved to Hua Hin area, when my eldest showed me an sms from staff of Santorini Park Stay saying that I left something on safety box. πŸ™πŸ½ The night before I got a terrible stomach so I let @nataliardianto do the packing and remind him to clear things up in safety box. πŸ™πŸ½ Turned out, it was my wallet full of credit cards and money other than baht (coz I brought the baht with me using using a new wallet provided by @santoriniparkstay ) πŸ™πŸ½ I didn’t realize it until the staffs of @santoriniparkstay tried to reach out for me in every way: sms, phone call, email, and even instagram DM πŸ˜… πŸ™πŸ½ So 2 days later I dropped by at @santoriniparkstay and got my wallet back. It was very neatly wrapped, with my namecard on it, and intact contents inside. πŸ™πŸ½ They were so sincere that when I expressed gratitude by giving a tips they looked a bit reluctant and confused, until the manager convinced them to take it πŸ˜… πŸ™πŸ½ My trip to Thailand was mainly to visit @santorinipark and stay at @santoriniparkstay and I was impressed by the beauty of it. This event top it off perfectly πŸ‘ŒπŸΌ πŸ™πŸ½ Once again thank you so much @santoriniparkstay for excellent hospitality and honesty, I really2 appreciate it and would definitely recommend everyone to stay at @santoriniparkstay 😍 πŸ™πŸ½ #nutstory #nutstrip #nutsplace #nutstyle #nutslyfe #nutsinfo #nutsinthailand #nutsinchaam #nutsantoriniparkstay #thailand #chaam #santoriniparkstay
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

 2. SANTORINI PARK

This is the theme park with theme... well, Santorini of course.

Santorini Park Stay is located inside this Santorini Park, so we have free entrance to the park even before its public open hour. 


Santorini Park 🎑 Santorini Park ini area bermain yang nggak terlalu besar, wahana yang ada juga nggak terlalu banyak. 🎑 Ke sini memang asiknya buat foto2 dan jajan aja. Setengah hari keliling juga cukup, disambung main air ke @santoriniparkwaterventures 🎑 Kalau kita menginap di @santoriniparkstay akan dapat priviledge bebas masuk @santorinipark karena satu group. 🎑 Sebagai tamu hotel juga dapat diskon wahana2 dari harga normalnya per tiket 120baht jadi 84baht. 🎑 Kita cuma naik ferris wheel aja. Si bungsu nambah main 4D gun. Habis itu anak2 jajan. 🎑 Yang paling berkesan banget buatku malah es kelapa mudanya di sini asli maniiiisss banget dan muda, segerrr. πŸ‘πŸ½ Harganya 50baht per buah. Wajib dicoba! 🎑 Santorini Park Cha-Am Opening Hours: Mon - Fri 10:00 - 19:00, Sat - Sun 09:00 - 19:00 Location: Phetkasem Road (198 km. post) Tel: +66 (0)2 434 6921-8 Read more at: http://www.bangkok.com/huahin/cha-am/santorini-park.htm?cid=ch:OTH:001 🎑 PS: More videos on my ig story or ig highlight titled: Cha Am 🎑 #nutsinfo #nutsplace #nutslyfe #nutstrip #nutsinthailand #nutsinchaam #nutsantorinipark #thailand #chaam #santorinipark #holiday
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

3. HUA HIN NIGHT MARKET 

Oh I love this place for its super affordable shopping spree, foods and body pampers!


Hua Hin Night Market πŸ› Selama menginap di @santoriniparkstay 2 malam berturut2 kami jajan di Hua Hin Night Market memanfaatkan shuttle gratis mereka. πŸ› Berangkat jam 18:30, perjalanan 30 menit, dijemput pulang jam 21:30. Jadi total punya waktu 2,5 jam buat jajan belanja dan makan. πŸ› Asli semuanya murah2 banget di sana. Misal: πŸ‘πŸ½ Makan minum enak berlima 300an baht, ga sampai 200rb rupiah. πŸ‘πŸ½ Souvenir/oleh2 rata2 20-100baht, dirupiahin nggak sampai 100rb. πŸ‘πŸ½ Pijat 30 menit 99bht dan 60 menit 169baht (sejam ga sampe 100rb) πŸ‘πŸ½ Si sulung beli phone case cuma 30baht (ga sampe 15rb), si bungsu malah dapet phonecase yg bisa sekalian tetris, cuma 300baht. πŸ‘πŸ½ Ajaibnya lagi, kalau beli barang banyakan masih dikasih diskon atau bonus! Mantap. πŸ› Hua Hin Night Market πŸ“Petchkasem Road ⏱18:00-23:00 (Paling asik dateng stlh 19:00) πŸ› #nutsinfo #nutsplace #nutstrip #thailand #nutsinthailand #nutsinhuahin #huahin #huahinnightmarket
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

4. WAT HUAY MONGKOL

Must bring: umbrella. Super hot!



5. MONSOON VALLEY & HUA HIN HILLS VINEYARD

Makanannya enak2, worth it sama harganya. Jangan lupa keliling vineyardnya juga ya!

Siapa yang nyangka ada perkebunan anggur di Hua Hin yang literally super hot alias puanas buanget? Emang bisa anggur tumbuh subur di tempat super gitu? Eh ternyata bisa aja kok. 🍷 Tempatnya luas banget: 560 hektar! Kita keliling naik mobil terbuka dari mereka, bayar 100baht per orang termasuk welcome drink dan pemandu berbahasa Inggris. 🍷 Pastinya kita makan siang juga di restonya, enak2! Yaa harus enak sih, karena lumayan mahal. Berlima totalnya habis 1,5jutaan (rupiah). But worth it kok, apalagi dengan pemandangan indah di sekelilingnya. 🍷 Kalau mau ke sana sebenernya paling asik pertengahan Februari sampai Maret karena pas musim panen, dan mereka ada paketnya buat petik anggur, antar jemput Market Village, dan live music jazz. Tapi kalo mau nikmatin suasananya sih bisa kapan aja, tetep asik :) 🍷 Hua Hin Hills Vineyard Opening Hours: 10:00 –18:00 (kitchen 11:00-17:30) Location: Baan Khork Chang Patana (about 36km from Hua Hin town, in the same direction as Pa La U Waterfall) 🍷 Read more at: http://www.bangkok.com/huahin/hua-hin/hua-hin-hills-vineyard.htm?cid=ch:OTH:001 🍷 #nutsinfo #nutstips #nutsplace #nutstips #nutslyfe #huahin #nutsinthailand #nutsinhuahin #thailand #huahinhillsvineyard #monsoonvalley #wine
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

6. THE VENEZIA

Ini tempat tematik kayak yang ada di Kota Wisata Cibubur atau De Voyage Bogor gitu dehh...


Gondola at The Venezia πŸ›Ά Latihan naik gondola di The Venezia Hua Hin Thailand sebelum ke Venezia beneran 😁 πŸ›Ά Tempat ini sebenernya shopping mall aja tapi dibalut dengan nuansa Eropa khususnya Italia. πŸ›Ά Untuk bisa naik gondola harus bayar 160baht per orang atau bisa ambil paket lengkap semua rides 480baht per orang (sekitar 200ribu). πŸ›Ά Jujur ya, yang worth it cuma gondola aja jadi kalo ke sini aku saranin beli tiket satuan buat yg gondola aja deh. Yang lain2nya gak penting 🀣 πŸ›Ά Eh kecuali kalo suka 3D Art gallery ya, anak2 sih suka, banyak foto2 lucu di sana. Nanti dipost juga deh. πŸ›Ά The Venezia Opening Hours: Mon - Sun 10:00 - 23:30 Location: 1899 Petch Kasem Rd. (Sai Tai), Cha Am, Petchburi 76120 Tel: +66 (0) 3244 2823-5, +66 (0) 2930 5191-5 Ext 113, 114, 117 πŸ›Ά Read more at: http://www.bangkok.com/huahin/cha-am/venezia.htm?cid=ch:OTH:001 πŸ›Ά #nutsinfo #nutstips #nutstrip #nutsplace #nutslyfe #nutsfamily #nutsinthailand #nutsinhuahin #nutsinthevenezia #thevenezia #huahin #thailand #gondola #theveneziahuahin #familytrip #travelblog
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada


7. CICADA NIGHT MARKET

Must bring: lots of cash! 

Kalo kalian ke Hua Hin Thailand wajib banget deh mampir ke @cicadamarket ! πŸ‡ΉπŸ‡­ Soalnya asik banget: ada jajanan lengkap, street art, live music dan show, gratisss ! πŸ‡ΉπŸ‡­ Jangan salah hari ya, karena bukanya cuma Jumat-Sabtu-Minggu aja dari jam 4 sore sampai 11 malam. πŸ‡ΉπŸ‡­ Pilihan makanannya buanyak dan enak2. Pilihan belanjaannya unik2 dan lucu2. πŸ‡ΉπŸ‡­ Sayangnya waktu itu kita baru ke sana jam 7 lewat. Muter2 makan hampir 2 jam. Sisanya baru liat2 jualan yang unik2. Eh jam 10 keburu hujan! Misbar deh... 😭 πŸ‡ΉπŸ‡­ Tips: bawa uang tunai! Kalo kehabisan, jajan di pasar sebelah, makanan dan minumannya jauhh lebih murahhhh! πŸ‡ΉπŸ‡­ PS: aku baru tau cicada itu artinya jangkrik! 🀣 πŸ‡ΉπŸ‡­ #nutsinfo #nutsplace #nutstips #nutstrip #nutslyfe #nutsinhuahin #nutsinthailand #huahin #thailand #cicadamarket
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

8. PHRAYA NAKHON CAVE 

Must wear: super comfy shoes for hiking and anti-wet slipper for walking in the mud!



9. KHAO DAENG CANAL 

Must bring: sunglasses, and camera of course :)

Khao Daeng Canal 🚣‍♀️ Ada yang ketinggalan diceritain nih dari Thailand trip kemarin. Padahal lumayan bagus. 🚣‍♀️ Jadi setelah hiking ke Phraya Nakon Cave di kawasan Khao Sam Roi Yot National Park, kita cari aktivitas lain yang ngga menguras tenaga. 🚣‍♀️ Driver @klooktravel kami menyarankan naik perahu menyusuri Khao Daeng Canal karena kita tinggal duduk manis aja. 🚣‍♀️ Dan sungguh itu saran yg sangat tepat. Karena selama 1 jam perjalanan menyusuri kanal itu aku menikmati panorama & berpose, sementara yg lain.. lelap tidur semua :) 🚣‍♀️ Oya 1 boat itu cuma kita berlima aja, jadi private. Bayarnya sekitar 600an baht kalo ngga salah ya. Worth itlah, sejam loh. 🚣‍♀️ Pas baliknya kita dikasih bonus pemandangan kadal guede banget sampe sempat aku kira buaya πŸŠπŸ™ˆ 🚣‍♀️ #nutsinfo #nutsplace #nutstips #nutstrip #nutsinthailand #thailand #nutsinhuahin #huahin #khaodaeng
Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada




10. SWISS SHEEP FARM

Must wear: hat & umbrella. Super duper HOT!!

Sebuah kiriman dibagikan oleh Nuniek Tirta (@nuniektirta) pada

BONUS: NORNDEE HOTEL

Ini sebenarnya bukan tujuan wisata tapi referensi tempat menginap karena lokasinya persis di seberang Cicada Night Market. Hotelnya juga nyaman dan bisa buat bertiga/berempat sekamar. Yang paling saya suka karena pengaturan ruangnya semi open air jadi banyak udara segarnya :)




Ok that's it! Ada lagi sih beberapa tempat lainnya yang kami kunjugi, tapi di Bangkok hehehe.

SHORT RECAP!

Date of travel: 15 - 18 June 2018 in Hua Hin, 14 & 19 June in Bangkok
Number of traveler: 3 adults + 2 children under 12 years old
Estimated total budget: around IDR 50 mio all in including shopping (it's peak season fyi)
Airlines used: Air Asia
Hotel booking: direct (for Santorini Park Stays), AirAsiaGo, Hotels.com
Land transportation used: Klook Travel

You May Also Like

1 comments